Tävlingar

Vi deltar i arkitekttävlingar eftersom de utmanar vårt kreativa tänkande och ger oss möjlighet att utveckla idéer och tankesätt som kan bidra till kontorets alla pågående projekt. I tävlingar strävar vi alltid efter att hitta innovativa, genomförbara och formmässigt intressanta lösningar som utöver att hänga ihop från helhet till detalj kan utvecklas och hålla över tid. Under åren har vi vunnit en rad nationella tävlingar och fått möjligheten att formge många offentliga miljöer runt om i Sverige.

Stora Torg i Eslöv

Uppdrag Inbjuden arkitekttävling
Plats 
Eslöv

Karavan tog fram förslaget Guldkant i en inbjuden tävling för Stora Torg i Eslöv 2017. En plats med rikt innehåll som främjar samvaro och folkliv. 

Naturum Trollskogen

Uppdrag Inbjuden arkitekttävling
Plats Öland

Träden, havet och skogsgläntorna är unika värden i naturreservatet Trollskogen på Öland. Värden som tydligt återspeglas sig i Naturum Trollskogens nya utställningsbyggnaden och i dess omgivning. 

Slottstorget, Å-rummet och Rådhusesplanaden

Uppdrag Inbjuden arkitekttävling
Plats Gävle

Karavan vann arkitekttävlingen om utformning av de offentliga platserna Slottstorget, Å-rummet och Rådhusesplanaden i centrala Gävle.

Brotorget Bollnäs

Uppdrag Inbjuden arkitekttävling
Plats Bollnäs

Karavan vann med förslaget ”Hjärta Bollnäs”, en plats att komma hem till, en plats att mötas och vara på, en plats med hemkänsla och värme för ung som gammal, sommar som vinter.

Ateljéhusen Pilsbo

Uppdrag Markanvisning nybyggnation av radhus
Plats Sigtuna

”Förslaget har klarat av att balansera kriterierna bäst av de inkomna förslagen och lyckats med en smakfull och intressant utformning som kommer att vara ett attraktivt tillskott till Pilsbos bebyggelse samtidigt som ekologisk hållbarhet finns i fokus.”

Gävle Strand

Uppdrag Inbjuden tävling
Plats Gävle

En helt ny stadsdel på Alderholmen i Gävle, resultatet av ett första pris i en inbjuden tävling 2004 med förslaget ”Sol, Vind och Vatten”, 

Kv Gymnastiken, Flustret och Svandammen

Uppdrag Inbjuden arkitekttävling
Plats Uppsala

Karavan vann första pris i inbjuden tävling om Kv. Gymnastiken och Flustret med förslaget ”Tres jolie” tillsammans med Marge Arkitekter.

© 2018 Karavan Landskapsarkitekter

Uppsala
Fyristorg 6, 2 tr
753 10 Uppsala
Tel+46 (0)72-222 71 91
kontoret@karavanlandskap.se

Stockholm
David Bagares gata 3
111 38 Stockholm
Tel +46 (0)72-222 71 91
kontoret@karavanlandskap.se