Sergelhusens taklandskap byggs
2019-10-15

Högt upp i Stockholm city byggs nu Sergelhusens tak. Karavan har jobbat med taklandskapen åt NCC, Zengun och Veidekke på uppdrag åt Vasakronan. På taken kommer finnas stora gröna ytor med växter och träd som tar om hand och fördröjer regnvatten, specialbyggda sittgradänger och träsoffor. Hela projektet är miljöcertifierat enligt LEED.
Projekteringen omfattar tre gröna takterrasser, med ytor för samvaro, skybar, Soltrappan och delar av Malmskillnadsgatan i markplan.
Se mer på Karavans Instagram här.

Kristinehamns stadspark är invigd
2019-09-18

Nu är Kristinehamns stadspark officiellt invigd! Läs mer om projektet här.

Sveriges Arkitekter skriver om tävlingsvinsten
2019-08-20

Sveriges Arkitekter skriver om vårt vinnande förslag i tävlingen om Rådhustorget och Apotekstomten i Vadstena. Artikeln kommer även ut i nästa nummer av Arkitekten. Läs artikeln här.

Ur juryns bedömning:

”Förslaget syftar till att skapa tre tydliga tematiska rum utifrån en teatermetafor med en foajé, en salong samt en loge. De tre olika och tydliga karaktärerna ger förslaget styrka. Förslaget har en logik och arbetar genom de nya tilläggen med tydliga riktningar, vilket på ett subtilt sätt förstärker torgets något koniska form. Torg och park har utvecklats med ett elegant och kontrasterande formspråk. Apotekstomten med sin organiska form som ställs mot torgets mer strama linjer, som framhäver den medeltida stadsplanens skevhet och som kilar in sig i det medeltida stadsplanemönstret. Apotekstomtens föreslagna utformning bedöms ge goda förutsättningar att kunna ta hand om platsens topografi samt nivåskillnader.”

Övriga förslagsställare och förslag var: Mandaworks ”Trådar väver fält ”, AJ Landskap ”Här och nu” och White arkitekter ”Väva”.

Vi önskar alla en skön och avkopplande sommar!
2019-07-05

Under sommaren är kontoret stängt veckorna 28-31, och flera av oss är även lediga v 32. Behöver du komma i kontakt med oss under dessa veckor gör du det enklast via e-post eller mobiltelefon. Trevlig sommar!

Karavan vinner arkitekttävling i Vadstena!
2019-07-01

Karavan har vunnit tävlingen om utformning av Rådhustorget och Apotekstomten i Vadstena. Projekttävlingen arrangerades av Vadstena kommun och genomfördes i samarbete med Sveriges Arkitekter. Genom en öppen prekvalificering valdes fyra tävlande team ut och nu står Karavan som vinnare av arkitekttävlingen efter bedömning av en utvald jury.

Se mer om förslaget här!

Siegbahnsparken byggs
2019-06-28

Just nu byggs Siegbahnsparken i Rosenadal i Uppsala. Aktivitetsleken bland trädstammarna börjar ta form tillsammans med Torparträdgårdens lekplats. Parken beräknas stå klar under hösten.

Se mer om projekten Carlshage och Siegbahnsparken här.

Inspiration Rosendal vann Bostadspriset
2019-03-20

Karavan har gjort utvändig miljö för Inspiration Rosendal som tog hem Bostadspriset 2018! Stort grattis och tack för gott samarbete arkitekt Mikael Ahrbom, Christensen & Co, och Rosendal Fastigheter som alltid verkar för att genomföra innovativa och intressanta projekt i Uppsala!

Se mer om projektet här.

Bostadspriset
2019-01-15

Inspiration Rosendal är nominerat till Bostadspriset 2018! Karavan har projekterat utemiljön med aktivitetsytor på taket, allmänna ytor i gatuplan och en skyddad innergård. Ansvarig arkitekt är Christensen & Co, beställare Rosendal Fastigheter. 
Vinnaren utses vid Arkitekturgalan 19 mars i Stockholm. 

Se mer om projektet här.

Di Gasell 2018
2018-12-12

Karavans Kristina Ehrstedt är intervjuad i Dagens Industri, med anledning av att vi är ett av företagen bland årets Di Gasell 2018!

Läs artikeln här.

Nytt kontor i Stockholm
2018-09-06

Vi har flyttat i Stockholm och sitter numera tillsammans med DAP arkitekter på David Bagares gata 3. Jättekul tycker vi! Har du vägarna förbi kom in och säg hej

Hej Hösten
2018-08-23

Vi säger hej till hösten och till en ny medarbetare på vårt Uppsalakontor. Välkommen Hanna Sohl!

Karavan på Landezine
2018-08-10

Vi är stolta att nu ha två projekt publicerade på internationella landskapsarkitekt-siten Landezine! Det är Brotorget och Solvallsparken, som också är bland de mest visade på sidan.

Källparken rustas upp
2018-02-10

Nu sker upprustning av Källparken i Uppsala som beräknas vara klart sommaren 2018. Utöver att den befintliga amfiteatern rustas görs lekplatsen om och parken får ett par tillägg som grillplats, höga gungor, boulderingblock och träningsutrustning.

Brotorget nominerat till sienapriset 2017
2017-09-29

Brotorget i Bollnäs nomineras till Sienapriset 2017! Karavan vann tävlingen om torgets gestaltning med förslaget ”Hjärta Bollnäs” för fyra år sedan. Förra hösten stod torget klart. Läs mer om nomineringarna på Sveriges arkitekter. 
Läs mer om projektet här.

Brotorget i Bollnäs
2017-09-29

Det nya Brotorget är en plats att komma hem till, en plats att mötas på och vara på, en plats med hemkänsla och värme för ung som gammal, sommar som vinter. Karavan vann med förslaget ”Hjärta Bollnäs” tävlingen om gestaltning av Brotorget och omgivande gator i Bollnäs centrum. Läs mer …

Tre nya medarbetare
2017-09-07

Vi välkomnar Tim Andreaheim, Ingela Martinsson och Maria Wallstedt till Karavan. Ingela och Tim kommer sitta på Stockholmskontoret och Maria på Uppsalakontoret.

Lekhus till förskola
2017-06-28

Nu byggs lekhusen till Vaksala prästgårds förskolegård på Kåbo snickeri. Husen är specialritade av Karavan, för att samspela med den historiska prästgårdsmiljön.

Karavan i Landskap Nu!
2017-01-25

Karavan har med ett projekt i den nya boken Landskap Nu!, en bok om samtida svensk landskapsarkitektur. Där kan du läsa om vårt vinnande förslag för Slottstorget, Å-rummet och Rådhusesplanaden i Gävle. Boken sammanfattar över 50 aktuella projekt med foton, skisser och beskrivande texter. Läs mer om boken och köp den på förlagets sida eller här i butik.

 

© 2019 Karavan Landskapsarkitekter

 

Uppsala
Fyristorg 6, 2 tr
753 10 Uppsala
Tel+46 (0)72-222 71 91
kontoret@karavanlandskap.se

Stockholm
David Bagares gata 3
111 38 Stockholm
Tel +46 (0)72-222 71 91
kontoret@karavanlandskap.se